Започна Седмицата на пожарната безопасност

Тържество по повод Седмицата на пожарната безопасност и Професионалния празник на пожарникаря – 14 септември, се състоя на 11 септември пред сградата на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ловеч. Строят от дежурните пожарникари бе приет комисар Владимир Кацарски, директор на ОУ на ПБЗН – Ловеч, който отправи поздравление за празника.


„Всеки от нас познава чувството, тръпката, когато чуе звука на сирената от червените коли. Ние знаем, че бързате да спасите живота на някой, изпаднал в беда. Противопожарната дейност е изключително важна, защото спасява нечий живот и имущество. Затова огнеборецът няма време да се колебае. Той рискува всичко, за да спаси живота на непознати хора. Този празник отразява признателността ни към вашата храбра и незаменима професия, без която съвременното общество не може. Но извън тази видима част от Вашата дейност остават много други важни моменти – всекидневните дейности по превенция, работата с децата, контактите с партньори у нас и в чужбина. Ние като общинско ръководство ценим всяко ваше постижение в тази посока. Навярно мнозина от Вас могат да си намерят по-добре платена работа, но са решили да работят тук, помагайки на хората. За това Ви поздравявам за избора, за любовта към хората. Защото спасяването на човешки живот е дейност от най-висок ред.“ Това каза в словото си кметът на Общината Корнелия Маринова. Тя припомни, че в навечерието на есенно-зимния отоплителен сезон има много общи задължения по превенцията, особено по селата и сред по-възрастното население.
Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с отец Вениамин отслужи водосвет за здраве и поръси със светена вода гостите и строя. Той припомни, че празникът е всъщност на Кръстовден.
За празника дойдоха още областният управител Георги Терзийски, подполковник Теодоси Томанов – началник на Военно формирование – Ловеч, старши комисар Милен Маринов, директор на ОДМВР – Ловеч, главен инспектор Валери Димитров – началник на РС на ПБЗН.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.