Виктор Стойчев получи „вот на доверие“ и остана председател на комисия

 

С нито един глас „За“, с 22 гласа „Против“ и седем гласа „Въздържал се“ на днешното заседание общинските съветници в Ловеч отхвърлиха предложението за освобождаване на Виктор Стойчев като председател на постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти. След гласуването председателстващият заседанието Кирил Гумнеров се пошегува така: „Бях сигурен, че нито един общински съветник няма да гласува против шефа на данъчното“. Както е известно, освен общински съветник от ГЕРБ, Виктор Стойчев е директор на офиса на НАП в Ловеч.

Предложението за освобождаване бе внесено от председателя на Общинския съвет Петър Цолов във връзка с подадено по-рано заявление от Виктор Стойчев за освобождаването му от функциите на председател на комисията.
В хода на днешните изказвания обаче Виктор Стойчев заяви, че тъй като в правилника на ОбС няма процедура за вот на доверие, той е предприел този ход с цел да провери доверието към него от страна на останалите съветници. Оказа се, че доверието е много голямо, сочи гласуването.
Общинският съветник от БСП Доротея Цанкова обаче провидя в това някаква политическа игра и обяви, че ще гласува „Въздържал се“, тъй като нейната партия е в опозиция.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.