Международната колоездачна обиколка премина през Ловеч

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов и други представители на общината проследиха на 4 септември преминаването през Ловеч на колоната на 66-ата Международна колоездачна обиколка (МКОБ). Граждани бяха заели позиции доста по-рано, за да зърнат състезателите, които преминаха с доста висока скорост по бул. „България“.


Колоездачите тръгнаха от Троян и в 10.45 часа пресякоха жълтата линия пред Районния съд в Ловеч. Полуетапът за понеделник включва още Плевен и финал в Свищов.
Тази година МКО на страната е разделена на две части: МКОБ „Север” – 3-5 септември, и МКОБ „Юг” – 7-9 септември. Стартът на първия етап от обиколка „Север” е от храм паметника „Св. Александър Невски” в София на 3 септември с финиширане в гр. Троян.
На 4 септември бе II етап – от Троян до Свищов, а на 5 септември – от Свищов до Елена, с което ще приключи МКОБ „Север”. Маршрутът на МКОБ „Юг” е Елена – Ивайловград – Стара Загора. В обиколката участват около 24 отбора.
По-рано по повод обиколката кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отправи поздравителни думи към участниците и организаторите, като подчерта, че за пореден път градът ни трайно се вписва в картата на колоездачните традиции под знака на патриотизма, родолюбието и високите спортни постижения.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.