От Лондон благодарят на управителя на зоопарка д-р Ивайло Станков

Благодарствено писмо от Лондон към управителя на Ловешкия зоопарк д-р Ивайло Станков се получи в Община Ловеч. То е написано от Павел Пелтешки, който от 2001 година живее и се труди в Лондон, Великобритания. Ето какво пише до кмета на Община Ловеч Павел Пелтешки:

Уважаема госпожо Кмет,

Искам да изкажа благодарността си лично към Вас, към Община Ловеч и към Управителя на Ловешкия Зоопарк Д-р Ивайло Станков за помощта, която бе оказана на моето семейство.
Казвам се Павел Пелтешки.Жител съм на гр. Ловеч, но от 2001 година живея в Лондон – Великобритания . По – късно към мене се присъедини и семейството ми – жена ми и сина ми, който тогава беше на 3 години.
Признавам, аз съм „икономически“ емигрант. Ако получавах в България заплата за месец толкова, колкото получавам в Лондон за един ден никога нямаше да замина.
Минаха години и вече порасналият ми син след завършване на средното си образование (Сити Академи в Лондон) реши да продължи образованието си във ветеринарната медицина. За целта се записа в Колеж, чиято цел е подготовка за университета и завършилите успешно след много сложна система за оценяване влизат директно да учат в университета. След завършване на учебната година студентите от колежа по свое желание отиват да карат стаж и да добият практически опит.
През месец април 2017 си бяхме в България за 2 седмици и имах късмета да се запозная лично, с помощта на общи приятели с Д-р Ивайло Станков. Бях възхитен от културата, професионализма и любовта към животните на Д-р Станков. След около 2 часа разговор с него се осмелих да го помоля да вземе през лятната ваканция сина ми на стаж в поверения му Зоопарк като доброволен помощник.
Доколкото разбрах Д-р Ивайло Станков е съгласувал това с Вас, за което съм Ви изключително благодарен.
По време на стажа си през Юли 2017 моят син за пръв път се докосна до истинската работа на ветеринарен лекар извън класната стая. Там научи и видя много повече отколкото би могъл да види при един евентуален стаж в Англия.
Благодаря на Вас за дадената ни възможност.
Благодаря на Д-р Станков за професионализма, търпението , насърчението и любовта към животните, която сподели с моя син, както и за ценния опит който синът ми придоби от стажа си в НАШИЯ град.
Бих се радвал да продължим контактите си и за в бъдеще и моят син да продължи да работи с Д-р Ивайло Станков и да израства в кариерата си като бъдещ ветеринарен лекар.

С уважение:
Павел Пелтешки

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.