Задържаха шляещ се из Ловеч кон

Днес сутринта след светкавично реагиране бе предотвратена възможността за евентуално пътно произшествие с шляещ се кон по улиците на Ловеч, съобщиха от общинската администрация. Сигналът е подаден към 6 часа сутринта от гражданин на тел. 112. Служители на РУ на полицията в Ловеч са издирили и спрели безнадзорното животно близо до кръстовището на Салито в посока стария път за Севлиево.

Оказва се, че животното не е маркирано, но появило се момче от ромски произход твърди, че конят е на баща му. В последствие животното е отведено до постройка на околовръстното шосе на Ловеч, където живее ромска фамилия.

Случаят е докладван на старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР-Ловеч, както и на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Кметът от своя страна сигнализира за случая д-р Росен Федерчев – директор на Областна дирекция по безопасност на храните в област Ловеч.

Последиците за собственика ще бъдат съставени актове от полицията по Закона за движение по пътищата и от БАБХ по Закона за ветеринарномедицинска дейност.

Оставените без надзор животни по пътната мрежа са изключително опасни за движението, каза старши комисар Милен Маринов. Той припомни, че преди около Гергьовден т.г. подобно изоставено животно на пътя Ловеч – Троян е станало причина за ПТП с жертва млад мъж.

Забележка: Снимката е илюстративна.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.