Говедовъдството няма бъдеще в Ловеч

Тези дни имах повече време, та се рових из интернет. Там е друг свят. Например в една статия се твърди, че отглеждането на говеда е скъпо и крайно неефективно занимание. Изоставянето на цял животински вид, който съпътства развитието на човечеството векове, звучи крайно, но по всичко личи, че говедата вече не са ни нужни, пише Tech Insider.
Четох също и няколко критични излияния за Община Ловеч. Много лоши работи ставали, но пък имало някакви ГОВЕДА, които ще оправят работата, съобщават тези статии.


Сега сериозно. Нямам нищо против част от гражданските гласове да оспорват заслугите или недостатъците на управлението на ГЕРБ, включително в Ловеч. Но точно тези критики не са срещу целия ГЕРБ, а са на принципа „разделяй ги и съсипвай, пръскай клевети и питай дали знае Бойко?“
Видно е за всички, че сегашното общинско управление решително работи за декомунизирането на Ловеч. Щото като чете човек тези писания, може да се заблуди – да не би областната управа да е на БСП? Не, разбира се, на ГЕРБ е? Наблюдаваме чисто комунистически подход – разделяйки, насъсквайки, ерозирай ги.
Известно е, че има три думи, които не могат да бъдат събрани като качества в един и същ човек – това са думите „умен“, „честен“ и „комунист“. Тези тук изглеждат като „умни комунисти“ – веднъж го играха този номер с разбита група на ГЕРБ. Не бива това да се допуска втори път.
За външния читател навярно всичко това изглежда редовно, но не е така, ако се разровиш. Крушката си има опашка. Макар този медиен шум да минава за гражданско недоволство, то е преди всичко е недоволство на хора, отбити от яслата. Което прави позицията им безпринципна и уязвима.
Например гражданин от кв. „Гозница“ днес дълго и напоително се жалва по радиото, че е ухапан от куче и ще съди общината. Това е същият оня гражданин, дето получи една общинска хилядарка на личната си сметка от бившия кмет Минчо Казанджиев, та после се наложи да връща на общината купената с нея косачка. Е, как няма да е „лошо“ ухапан? Даже двойно е ухапан!
Известна гражданка с индиански профил и счесан скалп нарежда след всяка общинска сесия – „Нас не ни чуват, не се съобразяват с нас!“ Тя не може да се съобрази с толкова просто нещо като правилника на Общинския съвет, ама плаче, че не се съобразяват с нея. Впрочем – каниха я официално на среща с кмета, ама тя отговори във ФБ, че нямала време за губене…
Общински съветник, известен с изменчивата си постоянност към критиката и подаянията, бие всичко живо на сесиите по наглост и безочие. Наскоро той с пяна на уста настояваше да му изпратят на „електрическата поща“ информационната система за управление и наблюдение (ИСУН), че да си я разпечата и да се запознае с обсъждания проект. Това е положението. Неспасяемо!
Но аз ви питам: Дали силата на Ловеч отслабва от европейското финансиране, дали е по-малка отдадеността и любовта към града? Дали не става по-хубав, чист и развит? Няма никакви обвинения в корупция, няма толериране на свързани фирми. Въведе се ред и законност в строежите и временните постройки, които бяха станали вечни при предишното червено управление.
Мълчат и за големите ремонти, за почистеното корито, за обезопасените скали, за множеството концерти, спектакли и опери. И сънуват за някакви уж осигурени от бившия кмет пари, които сме загубили.
Не стана ли ясно, че няма такива пари. Имаше само идеи и фантазьорски проекти, но без финансово обезпечение. Наследихме още санкции, корекции и следователи по дирите на едно туристическо влакче, което завлече къде 300 000 лева. И един застрелян ягуар в зоопарка.
Истина е, че трябва още много неща да се правят. На първо място – магистралата. Но ако докараме пак БСП на власт в Ловеч – ще гледаме към Плевен през крив макарон.
Защо подозирам точно този план? Ами ако четем само тези „критици“, те ще ви кажат също, че всичко хубаво се случва само в Троян. Там няма кучета, няма дупки, няма проблеми… Макар че по-разбити улици от троянските аз не знам. Казват, че за този комфорт кметицата от БСП си плащала, ама аз не вярвам. Обаче за Ловеч е видно, че не се плаща…
И затова няма да види бял свят едно заявление по ЗДОИ, чрез което наскоро будна гражданка запита колко е платила общината за филма по телевизия „Европа“? Понеже нищо не е платила, гражданката си трае. Тя не може да приеме за нормално една телевизия да похвали града ни.
Ето, заради тази избирателност и субективност в критиката няма как да ви вярват! Пък и говедовъдството не е много развито в нашия край. Направо няма бъдеще.
Бележка: ГОВЕДА е Гражданско Обединение за Въздействие върху Елитарно Действащата Администрация в Ловеч
Цветан С. Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.