Общинските съветници в Ловеч подкрепиха Асоциацията по ВиК

Общинските съветници в Ловеч решиха днес, 27 юли, да подкрепят предложението на областния управител на Ловеч с покана вх.№-4600-38/13.07.2017г., който е и председател на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД-Ловеч. Предложението бе за упълномощаване на представителя на Община Ловеч за участие в извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД-Ловеч, насрочено за 17.08.2017 година.

Подкрепата стана възможна след гласуване с 21 гласа „За“, пет гласа „Против“ и 6 гласа „Въздържал се“. Преди това по време на обсъждането към съветниците бяха отправени призиви от вносителя Петър Цолов, председател на ОбС Ловеч, и на кмета Корнелия Маринова. Припомняме, че на предишно заседание ловешките съветници отказаха да покрепят бюджета на ВиК-асоциацията и по този начин изключиха възможността Община Ловеч да получава средства от специалния фонд в МРРБ.
Става дума за два възможни проекта по водоснабдяването, в кв. „Младост“ в Ловеч и в село Умаревци, на обща стойност близо 5 млн. лева.
С известни уговорки решението бе подкрепено и от опозиция, като общинският съветник Минчо Казанджиев изрази резерви относно големите заплати във ВиК-асоциацията. Общинският съветник Иван Минков остро разкритикува въпросната дейност и изрази становище, че жителите на Ловеч трябва знаят кой как е гласувал.
На въпросите каква дейност е извършвала досега асоциацията отговори присъстващата Ивелина Добрева, главен секретар на ВиК асоциацията в Ловеч, като посочи, че отчетите са достъпни на сайта на организацията.
Общинските съветници приеха още при невъзможност на кмета да участва в заседанието на 17 август, той да бъде заместен от заместник-кмета Цветан Георгиев.
Представителят на Община Ловеч по различните точки ще гласува по посочения по-долу начин. По първа точка –„Приемане на отчет за изпълнение на бюджета на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД, Ловеч за 2016 година” – „За”. По втора точка – „Приемане на бюджета на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД, Ловеч за 2017 година”, ще гласува – „За”. По трета точка –„Съгласуване на приложение Х от договора: План за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите на „ВиК” АД, гр.Ловеч, ще гласува „За”. По четвърта точка – „Предложение за размер на вноска на държавата за 2018 година“, ще гласува – „За”. По пета точка – „Други”, ще гласува „Въздържал се”.
Препис от решението ще се изпрати на кмета на общината, на представителя на общината, избран по т.2 от решението и на Областен управител на Област Ловеч- председател на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД-Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.