Мажоретките на Тотко Рогашки очароваха французите

 

 

Младежкият духов оркестър с мажоретен състав – гр. Ловеч, с главен художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки се завърна наскоро от успешно едноседмично турне във Франция. Известният състав беше гост по повод Националния празник на Франция – 14 юли, и изнесе спектакли в няколко града. На 13 юли гостуваха в Сини – ле – Пти, на 14 юли – в Ле Гран Кевил и Пюто, а на 15 юли в Бомон ле Роже. На самия национален празник ловчалии обраха овациите с изявите си, като бяха единствените чуждестранни гости в празничната програма в Пюто, голямо предградие на Париж.


Успехът на нашенци бе отразен от френската преса със заглавия като „Факелно шествие с български мажоретки“ и уточнението, че „твърде многобройната публика е била очарована“ (виж съответната снимка).


Любопитен факт е, че оркестърът пътуваше с основно обновен състав от 20 музиканти, предимно ученици, които се представиха на изключително ниво. На високо ниво бяха и мажоретките от състави, групирани в две възрастови групи.
Репертоарът включваше както българска фолклорна музика, така и парадни маршове и световноизвестни евъргрийн мелодии, които повдигнаха празничното настроение на публиката.
Това лято съставът на Тотко Рогашки ще има още изяви в Гърция и отново ще пътува до Франция.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.