Колумбийска фолклорна формация със спектакъл в Ловеч

 

Успешно премина спектакълът на колумбийската фолклорна формация ,,Естефания Каиседо“ в Ловеч на 20 юли вечерта в Ловеч. Събитието се състоя въпреки премеждията с авиопревозвачите, които забавиха куфарите с костюмите и инструментите на групата.

Денят на концерта – 20 юли, беше Националният празник на Колумбия. По този повод спектакълът започна с развят национален флаг на тяхната родина, чиято независимост е датира от 1810 г. Макар и без оригинални костюми и оркестър, момчетата и момичета под ръководството на Иван де Хесус Сиснерос Кано рискуваха и изнесоха своята програма.

Гостите бяха поздравени от заместник-кмета на Община Ловеч Даниел Колев, който им подари рекламни материали за града и сувенири с образа на Покрит мост.

Ентусиазираните танцьори демонстрираха с умение и страст сложната за нас хореография от карибския район.  Както е известно, формацията се е специализирала в танци, изпълнявани в миналото. Групата е основана през 1998 г. от бивши ученици от гимназията в град Баранкиля, който е известен като родното място на певицата Шакира. В свободното време гостите успяха на разгледат Покрития мост и други забележителности на града край Осъм, а днес отпътуваха за Велико Търново за участие в Международния фолклорен фестивал.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.