Спряха „Дързост и красота“ на 3971 епизод заради ниcък pейтинг

След 25 години излъчване на сериала „Дързост и красота“ със своите досега 3971 епизода, БНТ го свали от екран. Това за някои зрители е сравнимо с изчезването на „Лека нощ, деца“ – не го гледат, но страдат по промяната.
Иcтинската пpичина за спирането на „Дързост и красота“ обаче е много ниcкият pейтинг и неподновен лиценз. Според данни на БНТ, гледаемостта на сериала се е сринала до 0,79%.


Това не попречи на българското интернет пространство да се разтревожи – посегнаха на най-дълго излъчвания сериал в родния ефир.
Временният лиценз, под който БНТ имаше право да излъчва сериала, е изтекъл в края на юни. Тъй като всеки следващ епизод към края на сапунката струва все по-скъпо, а рейтингът е много нисък, не си заслужава да се харчи публичен ресурс.
„Дързост и красота“ (The Bold and the Beautiful, B&B) е американски сериал, чийто пилотен е излъчен в САЩ по телевизия CBS на 23 март 1987 г. бързо става един от най-гледаните сериали в цял свят със своя митология и промишлени размери.
На 23 януари 2015 бе излъчен 7000-ят епизод. На 23 март 2017 г. се навършиха 30 години от старта на сериала.
Родните домакини, нашите баби и дядовци, които следят дългогодишните драми на екранните Рич, Брук и Стефани, трябва да се обърнат към внуците. Те щи им помогнат да видят останалите серии в интернет.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.