Отборен победител на рали крос Баховица стана АМК „Старт Н Криводол 2“

При прекрасна организация днес 31 състезатели взеха участие в традиционния рали-крос Ловеч 2017 трасето край село Баховица, община Ловеч, на 8 и 9 юли, събота и неделя. Състезанието е четвърти кръг на Националния шампионат по рали крос и бе открито в неделя сутринта от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

 

Тя пожела успешен старт и финал на състезанието, а пилотите да са силно мотивирани и доволни. „Нека и за напред в годините да сме заедно тук“, пожела кметът.
След оспорвани серии, пред многобройна публика и сред жега и прах, в следобеда бяха излъчени победителите.
Методи Тодоров (№203) в дивизия 3 стана победител с кола BMV, той е представител на АМК „Старт Н Криводол“.
В дивизия 2 всички призови места заеха пилотите от АМК „Ботевград“ с победител Ивайло Йончев (№ 105) с „Хонда Сивик“.
В най-мощната дивизия 1 победител е Светослав Манастирски (№4) с „Мицубиши Лансер“, представител на АМК „Старт Н Криводол 2“.
Отборен победител стана АМК „Старт Н Криводол 2“, следван от АМК „Ботевград“ и АСК „Жико Моторспорт“. По традиция кметът на Баховица Калин Кръстев подари на първенеца живо агне.
В борбата за наградата „Купа Лада“ на второ място се класира ловчалията Емил Кючуков от отбора на АСК „Вромос“. А първо място взе Лъчезар Петров от АСК „Жико Моторспорт“.
Всички победители получиха купи и шампанско.
Красимира Стоянова, единствената дама сред пилотите, бе поздравена още в началото от кмета Корнелия Маринова за десетгодишното си участие в рали –кроса. Сред гостите беше и народният представител Милко Недялков.
Преди официалния старт директорът на състезанието Ивелин Йончев, бивш участник в ралито, си припомни състезателните години с две обиколки по трасето, като негов навигатор бе кметът Корнелия Маринова. С постигнатото време 1.08 мин те получиха наградата „Сърцата на публиката“.
Организационният комитет се водеше от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, общинският съветник Валентина Янкова бе заместник-председател на организационния комитет, участваха още старши комисар Милен Маринов, изпълнителният директор на „Еко“ ЕАД Павлин Иванов, Петко Игнатов, управител на “Ловеч пропъртис мениджмънт”, кметът на Баховица Калин Кръстев и др. Директор на състезанието бе Ивелин Йончев. Състезанието се проведе и с помощта на много спонсори.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.