Кметът на Ловеч за гордостта да имаш диплома от Езиковата гимназия

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе участие днес, 15.06.2017 г., в тържеството по връчване на дипломи в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“, което се състоя в двора на гимназията.


„От тежката раница на живота, с която тръгвате по широкия свят, ще се наложи да изхвърлите някои неща. При всички случаи ще трябва да избирате! Но мога да Ви посоча едно нещо, което винаги ще пазите, което никога няма да изхвърлите до края на живота си. Това е дипломата, която получавате днес. Ще казвате с гордост – аз имам диплома от Езиковата гимназия в Ловеч.“
Тези думи на кмета Корнелия Маринова към дипломантите бяха посрещнати с аплодисменти.
Кметът връчи почетна грамота и специалната значка на Община Ловеч за 180-годишнината от рождението на Левски на Силвия Стаменова от 12 Ж клас. Тя е получила максималните 100 точки по биология и здравно образование през майската сесия на Държавния зрелостен изпит. След това Корнелия Маринова поздрави и връчи дипломите и на останалите отличници на випуска.
Областният управител на област Ловеч Георги Терзийски пък връчи дипломата на отличничката на випуск 2017 Мелек Ерол Реджеб.
Тази година в седемте паралелки на Езиковата завършват 181 ученици. Средният успех на випуска е 5,53, съобщи директорът Радослав Хитов, който подчерта, че тази година има много деца с шестици. Той благодари на учителите, родителите и най-вече на учениците, като коленичи пред тях.
Гимназията за втори път се появява в топ десет на най-добрите училища с най-добър резултат на задължителната матура по български език и литература. Седем от тях се намират в София, две – в Пловдив, а едно – в Ловеч и това е Езиковата гимназия.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.