Васил Левски оживява във филм, сниман в Ловеч

Успешно приключиха в събота снимките на филма за Апостола, съобщиха от музея „Васил Левски“ в Ловеч. Образът на Васил Левски оживява в новата творба на режисьора Искрен Красимиров от Враца, част от неговата поредица „Незабравимата България“.

Снимките в Ловеч бяха на 3 юни от сутринта до вечерта в музея в града на Покрития мост. Филмът е в стила на поредицата документални филми с художествени възстановки, станали популярни от канали като Viasat History.

Тежката задача да влезе в кожата на Левски се пада на популярния наш актьор със златен глас – Симеон Владов, съобщава сайтът факти.бг. Той е популярен като дубльор на стотици филми и чудесен театрален актьор. „Искам да пресъздам Апостола като един обикновен човек – с раната в стомаха, с калните цървули, с двата гроша в джоба, с турската потеря по петите. Такъв е бил Левски – човек като всички нас. Но той дава живота си, за да добием Свободата си. Затова за мен той е най-великият българин и аз благодаря на Искрен, че ми помага да сбъдна детската си мечта – да изиграя моят любимец Васил Левски!“, сподели Симеон Владов.

Сюжетът на лентата обхваща три теми – идеалът, парите и предателството. „Левски има много предатели“, казва режисьорът на филма Искрен Красимиров. „Но самият той предрече предателството, и се превърна в Българския Христос“.

„Левски е нашият достижим и жив идеал, човек, след който можем да тръгнем, защото той е жив и днес сред нас!“, допълва проф. Иван Стоянов, който почина преди няколко седмици и екипът държи да подчертае неговата изключителна заслуга за филма за Васил Левски. Очаква се премиерата да е около 18 юли 2017 г. в София навръх 180-годишнината от рождението на Апостола на Свободата – Васил Левски.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.