При голям интерес премина празникът в ловешкия зоопарк

При изключително голям интерес от страна на деца и родители премина празникът в Зоопарк – Ловеч, посветен на Първи юни, съобщиха от общинския пресцентър. Не само граждани на града, но и семейства от съседните градове Плевен, Севлиево и Троян пристигнаха в парка „Стратеш“, като колите заеха всички възможни места за паркиране.
Празникът, обявен като карнавал на малките животни, започна в 18 часа с вход свободен. Специален гост бе Росица Кирилова – любима на няколко поколения изпълнителка с хитове като „Боса по асфалта“ и „Мики Маус“. Певица е добър приятел на зоопарка и не за първи път гостува, тя водеше авторско телевизионно предаване по БНТ „За животните с любов“ повече от 15 години.
За ловешките фенове Росица Кирилова изпя най-известните си песни и бе посрещната с възторг и аплодисменти.
„Изключително голямото наличие на посетители в зоопарка ме принуди да прибера в загражденията най-малките обитатели на зоопарка заради тяхната сигурност“, сподели управителят д-р Ивайло Станков. Известно е, че при обичайни условия малките животни, като сърничката и дивите прасенца, са свикнали да се разхождат из алеите.


Въпреки големия интерес и струпване на много хора, общата хигиена на парка бе запазена и затова управителят д-р Станков благодари на гостите. За събитието, което продължи до залез слънце, бяха подсигурени щандове със сладолед, безалкохолни напитки и кафе. Настоящата тенденция на засилен интерес към зоопарка вече поставя въпроса за необходимост от нов паркинг за автомобилите, сподели д-р Станков.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.