Музикантът Камен Николов е носител на „Ловешки меч 2017“

Камен Николов е новият носител на „Ловешки меч 2017“. Кметът Корнелия Маринова връчи персоналната награда за 2017 г. на младия музикант и композитор, който е пословичен със своята скромност. За годините си той обаче има сериозна творческа биография.


Камен Венциславов Николов е роден на 6.04.1984 г. в Ловеч. От 2003 до 2007 г. е студент и завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” със специалност „Педагогика на обучението по музика” и образователна степен бакалавър. От 2007 до 2009 г. е студент и завършва Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, със специалност „Тонрежисура”, магистър.
Камен Николов е един от талантливите и образовани млади хора, избрали след университета да живеят, работят и творят в Ловеч. От 2009 г. работи като оркестрант перкусионист в Общински духов оркестър – Ловеч. Пише музика и аранжира.
Неговите песни се изпълняват от едни от знаковите за България поп-изпълнители, печелят награди на национални форуми. Сред тях са трета награда на Международен фестивал за поп и рок музика „София 2015“ с песента „Силна жена“ по текст на Иван Беловски. Изпълнява Петя Буюклиева. Награда за млад автор и утвърден изпълнител на Международен музикален фестивал „Златен кестен 2015“ – Петрич с песента „В очакване на лятото“ по текст на Георги Василев. Изпълнява Христо Кидиков.
Камен е автор на музиката и аранжимента на повечето нови песни в албума на Христо Кидиков – „Михаела“. Освен в забавния жанр, с удоволствие пише музиката и към постановки на Музикалния театър при Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“

Кметът Корнелия Маринова връчи и плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на културната институция с най-дълга история в града, свързана с израстването на всички таланти в Ловеч, а това е Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ Плакета поеха Пенка Стаменова – секретар, и Стоян Георгиев – председател на читалището. Празничната програма завърши с концерт на НЧ „Бяла Анаста 2016“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.