Състоянието на първия български космонавт Георги Иванов

От ВМА съобщиха данни за състоянието на първия български космонавт Георги Иванов, който бе приет в реанимацията на здравното заведение сутринта на 22 май.
„Лек удар в главата е получил пациентът.

Нашата първа диагноза е исхимичен мозъчен инсулт, което е вероятната причина за неговата травма. Първите изследвания не дават точен резултат, ще стане ясно след 48 часа. Той има предходна патология, за това сме се насоличи към тази диагноза, ударът в главата не е бил силен. Леко си е ударил главата и рамото, бил е контактен и адеватен“, заявиха от лечебното заведение на брифинг. Прогнозата според лекарите не е фатална и травмата не е била тежка. „Като цяло клиничната картина и находката, която намерихме отговаря на исхимичен инсулт. В момента той е приспан, вероятно утре ще опитаме да го събудим“, заявиха още медиците. По думите им чак след това ще се оцени изцяло до колко тежък е бил исхемичният инсулт.
„За момента се въздържаме от всякакви прогнози, след 24 часа може да си позволим да направим някаква прогноза. Състоянието му е стабилно, но животът му е не е извън опасност. Не е бил съвсем в съзнание, бил е объркан и неспокоен. Докаран е към 5 часа сутринта във ВМА. Имал е сърдечна аритмия, от която се образуват съсиреци, които се отправят към мозъка“, разкриха още от ВМА.
„Той е постъпил в тежко състояние, като в момента се правят изследвания за изясняване на диагнозата“, обясниха след приемането му лекарите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.