Изпращане на Випуск 2017 на ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч

Изпращането на Випуск 2017 на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч днес събра ученици, учители, гости и родители в двора на училището. Последен училищен звънец и плиснато менче с вода даде старт на тържествената церемония. Тя включваше ритуал по посрещане и изпращане на училищното знаме, поздравителни слова, награждавания и музикален поздрав.


Денят 15 май бе и Ден на самоуправлението в гимназията, затова освен директорът Радослав Хитов, имаше още един директор – ученичката Цветослава Цвяткова, председател на Ученическия съвет. Така че в началото двама директори поздравиха абитуриентите.
„Уважаеми млади управленци!“ – така се обърна кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова към учениците и те отвърнаха с бурни аплодисменти. В своето поздравление кметът изтъкна още: „Българското училище и образование имат необходимост от последователи, нови учители и ръководство и вярвам, че някои ще се влеят в него. Днешният ден ще остане в спомените ви завинаги. Помнете и Вашите учители, те остават приятели за цял живот. С тяхна помощ сте усвоили знания и умения, те са изпълнили своята задача, като са ви поели от точка А заедно сте стигнали до точка Б. Оттам нататък ще Ви води въображението. Сигурна съм, че ще Ви отведе там, където желаете.“
Гости на тържеството бяха още областният управител Георги Терзийски и Ловчанският митрополит Гавриил, които също отправиха топли думи към събралото се множество.
„Изказвам най-искрени и дълбоки благодарности за едно прекрасно и искрено присъствие тук, на хълма, защото Езиковата ни научи да търсим и намираме“, каза абитуриентката Ирина Гичева в отговор на поздравленията.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s