ПДИ коригира рейтинга си за община Ловеч с 95 позиции нагоре

Програма достъп до информация (ПДИ) коригира на 27 април рейтинга си за активна прозрачност на община Ловеч, като от 202 място я премести на 107 място. Община Ловеч получи и извинения за допусната грешка. Това стана след основателно възражение, изложено в статия във вестник НГ.
Проучването е направено от ПДИ в периода 7 февруари – 31 март 2017 г. Прегледани и оценени са 566 интернет страници на

всякакви административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво и други публично правни субекти.
Припомняме, че новото ръководство на общината в Ловеч бе наследило един напълно амортизиран и невъзможен за поддържане стар сайт. Наложи се от средата на 2016 г. да се прави нов сайт lovech.bg, който в някои свои части все още е непълен, включително в частта за „Достъп до обществена информация“.
Въпреки това в него вече са качени доста данни, затова прави впечатление, че от ПДИ твърдят, че, например, не е публикуван устройствен правилник на институцията.
Устройственият правилник на общинска администрация в Ловеч е публикуван на 16 юни 2016 г., тоест преди прегледа на ПДИ. Тази и други сега грешки са отчетени, което премести община Ловеч с 95 места нагоре.
През 2015 г. Община Ловеч е била на 150 място, сега е на 107 място.
За сравнение Областна администрация – Ловеч е на 334 място. На по-задни места са и Областна дирекция „Земеделие” /472/ и Регионално управление на образованието – Ловеч /478/, които са били съответно на 313 и 440. Областната дирекция на вътрешните работи е на 509 място.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.