Затвориха опасния „Камен мост“ край Троян и за пешеходци

 

Затвориха опасния „Камен мост“ до троянското село Бели Осъм и за пешеходци, съобщи пресцентърът на областния управител на област Ловеч. Компрометираното мостово съоръжение във вторник бе посетено от областния управител Пенка Николова, директора на Областно пътно управление – Ловеч, инж. Георги Грозданов и експерти, за да установят моментното състояние и началото на възстановителните дейности.


Стана ясно, че преминаването през съоръжението е изключително опасно. След началото на строителните дейности част от настилката се срути в реката. Според специалисти, има опасност срутването да продължи. Именно това налага да се обърне сериозно внимание на въведените забрани и те да се спазват от всички, в това число и от пешеходците, подчерта Пенка Николова.
В нейно присъствие жители на селото са признали, че през последните дни са пренебрегвали указанията и са преминавали пеш по моста.
Апелирам за изключително сериозно отношение. В момента „Камен мост” е опасен за преминаване по какъвто и да било начин и това е добре да се осъзнае от всички и да не се предприемат рискове от страна на гражданите, подчерта още областният управител.
Припомняме, че след затварянето на моста има определен обходен маршрут през селата Терзийско и Балабанско, по който да се движат МПС-ата. В съобщението не се уточнява откъде да минават пешеходците.
Прави се всичко възможно да се ускори ремонтът на мостовото съоръжение. Средствата са осигурени, на място се работи и ако атмосферните условия са благоприятни, ремонтът ще завърши до началото на юни. Дотогава всички трябва да се съобразяват с въведените ограничения. „Камен мост” е съоръжение на 80 години и възстановяването му изисква време.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s