Деца с диабет организираха благотворителна акция

Деца от Националната асоциация на децата и младите хора с диабет (НАДМХД) организираха празнично боядисване на яйца на Велики Четвъртък в православния храм „Св. ВМЧК Димитрий“ в Дойренци.

Начервените яйца бяха дарени от малчуганите на Дневния център за деца и възрастни с увеждания към Сдружение „Закрила“ в Ловеч.
Инициативата се провежда за 12-та поредна година, като ежегодно от асоциацията избират различен храм в България. „Много ми харесва този празник с яйцата, толкова е хубаво да сме заедно“, радваше се Георги от София, а честа да боядиса първото яйце се падна на Михаела от Ловеч. „Нашата цел е да бъдем заедно и заедно да правим инициативи, с които да радваме други хора“, подчерта председателят на НАДМХД Елисавета Котова. Тя допълни, че децата са заредени на този ден, знаят неговата символика и правят всичко с голямо желание.
Кошницата с пъстроцветните яйца бе занесена от децата с диабет в Дневния център, а в знак на благодарност получиха ръчно изработени кошнички с боядисано яйце. Председателят на НАДМХД Елисавета Котова изрази подкрепа за Калоян, който посещава Дневния център и същевременно има диабет. Тя подчерта, че ще помогне с консумативи за ежедневното следене на кръвната захар

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s