Малечка Палечка от Луковит дарява косите си

Казват, че човек е толкова голям, колкото е голямо сърцето му. И ако това е вярно, въпреки своите 90 см, Петя от Луковит, е с великански ръст, защото момичето вярва в доброто. Именно за това то иска да пусне косата си, за да я дари за изработката на перуки за онкоболни, съобщи bTV.


„Косата ми е доста гъста и буйна и вместо да я хвърлям в кошчето, предпочетох да я задържа, за да мога да я даря на някого”, споделя Петя Гарова от Луковит. Момичето е израснало в домовете за деца, а сега живее в защитеното жилище в Луковит. Наричат я Малечка Палечка, защото има заболяване на хипофизата, в резултат на което има нарушение в растежа и силно чупливи кости.
Въпреки житейските изпитания, Петя не е загубила смеха, доброто си настроение и любовта към хората. „Мили хора, искам да ви посъветвам да правите добро, защото няма по-хубаво от това, предавайте нататък своето добро”, призовава Петя. Въпреки че трябва да изчака косата ѝ да порасне с още поне 20 см, тя е твърдо решена да направи това добро дело.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.