На 10 април започва работата в Ловеч по проекта за рехабилитация на центъра

На 10 април т.г. започват изкопните работи в централната градска зона на Ловеч като част от дългоочаквания проект „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“ кв. „Вароша“. Това съобщи във вторник на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.


Първите ремонтни дейности са отредени за специалистите от „ВиК АД – гр. Ловеч, като ще се подменя всичко необходимо, свързано с водоснабдяването. След тях минават всички експлоатационни дружества и когато те приключат, започва същинското изпълнение на проекта.
„До момента за постъпили 16 оферти за участие в обществената поръчка за избор на изпълнител, което означава доверие към Община Ловеч. Поставили сме такива условия, че да не може никой да ни упрекне в задкулисие“, съобщи Корнелия Маринова.
Общата стойност на проекта е 6 943 866 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 6 883 41 лева, а съфинансиране е 60 445 лева.
Основна цел на проекта е повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряването на екологичната среда чрез благоустрояване на физическата среда в град Ловеч с цел осигуряване на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и нова социална среда чрез нови пространствени решения. Продължителността на проекта е 28 месеци (21.11.2016 г. – 21.03.2019 г.).

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.