Петра Ферхер от Виена обучава болногледачи на хора с деменции в Ловеч


 

 

 

 

 

 

Петра Ферхер (Petra Fercher ), доцент в Института по валидизация във Виена, гостува в Ловеч по повод провеждане на обучение за болногледачи на хора с деменции, съобщиха от общината. Срещата с нея ще се проведе в приемната зала в Бароковите къщи от 15.30 до 16.30 ч. на 17 март, петък.

Поканени са граждани, заинтересовани от проблематиката, както и всички от сектора за социални грижи на възрастни хора. Такъв вид обучение се провежда за пръв път в България.
Петра Ферхер идва по покана на Галя Баева, председател на УС на неправителствената организация „Сдружение за приложна индивидуална психология“.
Самото обучението за полагане на подходящи грижи към възрастни хора с деменция е на 18, 19 и 20 март (събота, неделя и понеделник) в конферентната зала на хотел „Лиани“ в Ловеч. До момента има 13 записани участника, който ще получат сертификат.
Болните от алцхаймер и други видове деменции се нуждаят от много специфичен подход. Затова в развитите страни са се наложили множество добри практики в това отношение. В България проблемът е изцяло подценен, въпреки непрекъснато нарастващия брой на засегнатите. Това се обяснява с огромния недостиг на средства в социалната сфера и непосилната ситуация за семействата на болните.
Проектът се финансира с решение на Обществения борд на „Телъс Интернешънъл Европа“ и ще се осъществи с подкрепата на община Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.