Ловешкото училище „Св. Климент Охридски“ с награда от БАСУ

Голямата награда за високи резултати на световни ученически първенства бе връчена на СУ „Св. Климент Охридски“ в Ловеч за второто място от шампионата на планетата по футбол, който се проведе във Франция през 2016 г. Отличието получиха вратарят на отбора Ивайло Ненов, директорът на училището Валери Христов, учителят по физическо възпитание Тихомир Костов и треньорите Евгени Колев и Ивайло Станев.
Церемонията се състоя в столичния „Пресклуб България“ на 10 март , като залата се оказа тясна за всички носители на отличията. Наградите връчи съветникът на министъра на младежта и спорта Емил Костадинов, които са осигурени от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) на ученици, учители, деятели и училища за активно участие и високи резултати в ученическия спорт през 2016 г.


„Поздравявам всички ученици и учители за това, което правят и за постигнатото до момента. Дано през следващите години с помощта на вашите възпитатели да спечелите още повече отличия. По този начин вие като педагози помагате на младите да се учат да спортуват и да се трудят, каза Емил Костадинов.“
Наградата за най-масово участие във финалите за 2016 г. получи СОУ „П.Р.Славейков“ – Кърджали, което успя да класира в борбата за златните медали пет отбора. За особени заслуги в развитието на ученическия спорт беше отличен Симеон Тодоров, учител в ПТГ“Шандьор Петьофи“ – Разград и Любка Чакърова от СУЕО „Пушкин“ – Варна. За първи път Българска асоциация спорт за учащи връчи и „Приза за млад учител с високи постижения в ученическите игри“. Получи го преподавателят Методи Миланов от Първа езикова гимназия – Варна.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s