Осмомартенско тържество спретнаха в Хлевене

Весело осмомартенско тържество спретнаха в Хлевене във вторник, съобщиха от общинската администрация. Присъстващите особено се радваха на закачливата народна песен „Разсърдила се баба на дядото, че не я дядо целува, целува още милува“.

Местните хора, част от които доскоро работеха в града, а сега са на село, бяха препълнили клуба на пенсионера.
Скъп гост на тържеството бе кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя бе посрещната от местния кмет Лачо Йорданов с цветя и топли думи. „Такъв празник не е подминаван никога в Хлевене и днес пак ще е така“, сподели Йорданов. Последва богата програма от стихове и песни на известната местна група за фолклор, участник в редица фестивали. Особен интерес предизвика закачливите песни и хумореските.
„Трогнах се от Вашата покана и съм дошла на празника с най-добри чувства, водена от мисълта, че всяка жена е специална на този свят. Това е празник на жената, на майката, която е призвана да дарява живот, да получава любов, да дарява внимание и нежност, да проявява грижи и мъдрост, особено мъдрост. Защото Вие сте хора с много опит, а младите имат необходимост от съвети и добри думи. Желая Ви много топлина и спокойствие в дните ви, весел празник“. С тези думи се обърна към хората Корнелия Маринова след програмата. Срещата завърши с почерпка и обяд за пенсионерите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.