Ловеч: Училища и детски градини получиха бюджетите си

Всички директори училища и детски градини в Ловеч се събраха във вторник в залата на Общинския съвет в Ловеч за връчване на бюджетите за текущата година, съобщиха от общината. Ръководителите използваха случая да си направят и една обща снимка.


Важните документи бяха връчени лично от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Не се съмнявам в успешното и законосъобразно разходване на публичния ресурс, каза Корнелия Маринова. Тя обясни, че бюджетът във функция „Образование“ е увеличен спрямо м.г., както и добавките, поради увеличени единни разходни стандарти. Размерът на добавките също е по-голям. Броят на децата и учениците в общинските детски градини и училища обаче е по-малък в сравнение с 2016 г.
Началният план на бюджет за функция „Образование“ за 2017 г. плюс преходните остатъци от 2016 г. са за делегираните от държавата дейности -13 307 078 лв., за местни дейности – 1 267 710 лв. и дофинансиране на делегираните от държавата дейности с 11 499 лв. Това са реалните бюджети според брой деца от 1 януари 2017 г. според информационната система АДМИН М.
Утвърдените бюджети са съставени в съответствие със законовата и подзаконова нормативна уредба.
Припомняме, че първоначалният план на всяко училище, детска градина и обслужващо системата на народната просвета е съвкупност от средствата по единните разходни стандарти, полагащи се въз основа на утвърдените формули за всяка дейност; средства за целодневна организация на учебния процес за учениците от първи до шести клас и учениците от средищните училища;добавките за подпомагане храненето на учениците от първи до четвърти клас и децата от подготвителните групи; добавка за подобряване на материално-техническата база в училищата; добавка за интегрирано обучение на деца и ученици със специални образователни потребности; средствата за стипендии; реализирания преходен остатък от 2016 година. Разпределението на средствата по разходни параграфи от единната бюджетна класификация е на база разработките на всяко училище, детска градина и обслужващо звено.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s