Корнелия Маринова убедително спечели конкурса „Кмет на месеца“

Корнелия Маринова

Корнелия Маринова

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова убедително спечели конкурса „Кмет на месеца“ за февруари на тема „Стожер на българщината“, провеждан от сайта http://www.kmeta.bg.


Тя е безапелационен победител в раздела „Общини с население между 20 и 50 хиляди души“ с 46 %. На останалите позиции са кметове на Балчик, Панагюрище, Провадия и Свищов с двойно по-малко гласували.
Корнелия Маринова е бивш директор на ОУ „Васил Левски“ в Ловеч. Тя оглавяваше Общинския съвет в града, беше и депутат в 42-то Народно събрание и в 43-то Народно събрание, след което спечели изборите за кмет на Ловеч.
По повод класацията за „Стожер на българщината“ сайтът публикува обширно интервю с кмета на Ловеч под заглавие „Културата пази миналото, но работи и за бъдещето на града“. В него Корнелия Маринова изтъква:
„Културната политика е от първостепенно значение за удовлетворяване на определени обществени потребности и за създаване на интерес към живота в града, за мотивиране на хората за включване в тези събития, за привличане на повече гости. Смятам, че чрез реализацията на културната политика ние вървим към успешно развиване на културния туризъм в Ловеч. Сред приоритетите в областта на културата трябва да изтъкнем и подобряване на културната инфраструктура на територията на общината, създаване, обезпечаване и изпълнение на съдържателен културен календар на града на база на установените традиции, но и нови събития, които да са насочени към конкретна аудитория. Събитията трябва да са точно адресирани и да има възможност за избор според възрастта и интересите.“

Интервюто виж тук

http://www.kmeta.bg/%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b8-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b8-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.