Трети март е ден на тържество на нашата нация и държавност

3_martt

Националният празник Трети март е ден на тържество на нашата нация и държавност. Славните събития като 180 г. от рождението на Левски и 830 г. от Ловешкия мир ни задължават, освен да помним и пазим заветите на миналото, да гледаме с оптимизъм и в бъдещето. Това се казва в поздравлението на Община Ловеч по повод Трети март.

Ето и пълният текст:

Скъпи съграждани!

Националният празник Трети март е ден на тържество на нашата нация и държавност. Славните събития като 180 г. от рождението на Левски и 830 г. от Ловешкия мир ни задължават, освен да помним и пазим заветите на миналото, да гледаме с оптимизъм и в бъдещето.

Преди 139 фениксът на Втората българска държава възкръсва от пепелта на Отоманската империя и дава основи на нова държава. България възкръсва след дълги години на безвремие и безпътие в семейството на европейските държави.

В наши дни нашумя съвременният разказ „Сляпата Вайша“. Героинята не вижда, защото едното й око постоянно гледа в миналото, а другото – в бъдещето. Нека да не приличаме на това момиче, защото така ще пропуснем да видим най-важното – това е днешният ден.

Затова Ви приканвам да се вгледаме внимателно в променящия се свят около нас. Нека откриваме кълновете на новото, нека поощряваме младите хора в техните благородни стремежи. Така отдаваме почит и на нашите възрожденци и революционери, на радетелите на българския дух и идея – на техните идеали за свободна и свята република.

Какво друго е Трети март, ако не пример как саможертвата, общата воля и борба могат да извоюват свободата?

Нека работим, уважаеми съграждани, за благоденствието на нашата държава и за изграждане нейната европейска характеристика!

Честит празник!

Петър Цолов, Председател на Общински съвет – Ловеч

Корнелия Маринова, Кмет на Община – Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.