Снегопочистването доведе до свикването на първа извънредна сесия

snqg-1

Снегопочистването на Ловеч през януари доведе до свикването на първото извънредно заседание на Общинския съвет. Съветниците се събират на 7 февруари, вторник, от 10 часа, съобщи Петър Цолов, председател на Общински съвет-Ловеч.


Проекто-дневният ред включва само една точка и тя е отчет на изпълнителния директор на „Еко“ ЕАД – Ловеч Павлин Иванов за извършеното снегопочистване в града през месец януари 2017 г.
Сесията се свиква на основание чл. 25, ал. 4, т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 64, а.1, т. 2 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието с общинската администрация на община Ловеч. Внесено е искане от 11 общински съветници – девет от групата на БСП, един независим и един общински съветник от ДПС.
Една от причините е дадена по-рано пресконференция на изпълнителния директор на „Еко“ ЕАД Павлин Иванов, на която бе обявено, че парите за снегопочистване са свършили. Прави впечатление също, че в обосновката си съветниците се позовават на критични мнения в социалните мрежи. Дали всичко е така, ще се разбере във вторник.
Същевременно дебатът в интернет се разгоря след статията на общинския съветник Иво Райнов, в която се посочват някои обективни данни . Спорът за снега беше предсказан неотдавна от НГ/бр.6 в статията „На Коледа пита защо няма сняг, на Нова година – не ща сняг!“ Сега част от общинските съветници претоплят старата манджа от типа „защо чистите сняг, като той се топи сам“. На практика градът беше поддържан проходим в тежките зимни условия така, както никога преди, припомнят запознати.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s