Конкурс за разследвания на журналисти от местни и регионални медии

aip1

Програма Достъп до Информация (ПДИ) отправя покана за кандидатстване с проектни предложения за журналистически разследвания на журналисти от местни и регионални медии по общественозначими теми.

Това е третият конкурс за подкрепа на журналистически разследвания, който ПДИ провежда от 2014 година. През 2017 фокусът е отправен към журналисти от местни и регионални медии с цел по-активно подпомагане на тяхната работа.

Правилата за кандидатстване може да намерите на специалната страница „Достъп до информация и журналистически разследвания“: http://www.ati-journalists.net/bg/investigations/Pravila_za_kanidatstvane/205912/. Срокът за подаване на проектните предложения е 19 февруари 2017.

Всички необходими документи трябва да се изпращат в дигитална форма на електронен адрес на ПДИ: investigations@aip-bg.org. Проектните предложения ще бъдат оценявани от седемчленно жури. ПДИ съобщава на кандидатите решението на журито в срок от един месец от крайния срок за подаване на проектните предложения.

Всеки одобрен кандидат ще получи за своето разследване подкрепа в размер на 4 000 лв. в рамките на проект „Граждански център в подкрепа на прозрачността в обществения живот”, финансиран с грант от Фондация „Америка за България”.

Често задавани въпроси: http://www.ati-journalists.net/bg/investigations/Chesto_zadavani_vyprosi/205458/. Лице за контакт: Диана Банчева тел: 02/988 50 62, 02/981 97 91, 02/986 77 09

През 2014 – 2016 ПДИ подкрепи 18 журналистически разследвания като предостави финансова и правна помощ в хода на разследванията. Резултатите от работата на журналистите са достъпни в специалната секция на страницата „Достъп до информация и журналистически разследвания“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s