Как Ивет Лалова можеше да бъде Румена воевода

ивет лалова

ивет лалова

зорница софия и валери йорданов

зорница софия и валери йорданов

Ивет Лалова е била сред възможните изпълнителки на Румена воевода във филма „Воевода“, разкри актьорът Валери Йорданов в интервю пред сайта impressio.dir.bg. Както е известно, новият български филм на режисьора Зорница София има голям успех – до 29 януари т.г. е гледан от близо 62 000 зрители и е събрал бокс офис 490 000 лв.
Видната наша лекоатлетка Ивет Лалова се разминала с ролята, която щеше да я издигне в друга сфера, заради графика си. Така воевода стана самата режисьорка Зорница София, според свидетелството на актьора Валери Йорданов, играещ една от главните роли:


„По време на кастингите партнирах на няколко момичета, които пробваше за ролята на Румена, но мислех, че това е просто колегиална услуга. После разбрах, че тя вече ме е избрала за ролята на Стоян Ковача. Накрая Зорница ме попита какво мисля за една или друга. А те всички бяха прекрасни, представиха се добре, всяка по своему. Зорница имаше желание Ивет Лалова да изиграе Румена, но се получиха разминавания в графиците. Тогава Зорница ми сподели: „Моят преподавател Людмил Стайков ме попита: „Защо не опиташ ти?“ Аз й предложих: „Добре, дай да направим и един дубъл с теб.“ В този дубъл така се развиха нещата, че ние щяхме да се избием, защото имаше сблъскване в епизода. Тя си ожули много сериозно лакътя. Брутален дубъл направихме. Като приключихме, тя въздъхна и каза: „Ще се убием за един дубъл!“
Как щеше да изглежда ролята с Ивет Лалова, топ спринтьорка на 100 метра, днес може само да гадаем. Във филма наистина има много тичане и трудни физически сцени – с оръжие, ямурлуци. Но Зорница се справя много добре. Стои автентично и забелязващо се сред мъжете, а в кулминационните сцени е превъзходна.

voevoda-1
Това, което Ивет безспорно има в повече, е сексапилът. Но дали тя щеше добре да се вписва сред брадясалите хайдути, никой не може сега да каже.
В интервю от 2013 г. Ивет признава, че извън спорта я привлича само адвокатската професия. За нея са нужни личностни качества и характер, казва Ивет, като и през ум не й минава за актьорската професия.
Все пак на въпроса кой може да я изиграе във филм, тя разказва: „Имам приятел, който е актьор. Той ми е казвал, че никой не може да ме изиграе. Имам специфично лице, така че ще изиграя сама себе си.“

ivet-lalova
Безспорно е, че изпълнението на Зорница София е конгениално, съзвучно на драматургичния материал. Нейната изява е силна, оригинална и необичайна за практиката. Навярно затова среща неразбиране и някои критични отзиви.
Кастингът на Ивет Лалова за „Воевода“ припомня стар случай с друга спортна легенда, която можеше да влезе в български филм. Гениалният футболист Георги Аспарухов – Гунди е правил пробни снимки при Въло Радев за филма „Черните ангели“ (1970 г.). В крайна сметка ролята на смелия и мъжествен терорист Пантера изигра Стефан Данаилов.
Цветан С. Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.