Общинските съветници в Ловеч приеха Бюджет 2017 година

 

dsc_0195Общинските съветници в Ловеч приеха Бюджет 2017 година, капиталовата програма на Община Ловеч за 2017 г. и актуализирана тригодишна бюджетна прогноза за местни дейности 2017 – 2019 г. Документът бе внесен от Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч.


Документът бе приет с двадесет гласа „За“, десет гласа „Против“ и един глас „Въздържал се“. Това стана след продължително разискване и споделяне на различни идеи и гледни точки. Бяха внесени уточнения и корекции по предложение на общински съветници, други бяха отхвърлени след гласуване.
В някои от дейностите и функциите има прекалено много оптимизъм, каза общинският съветник Минчо Казанджиев. „Имаше бележки към бюджета и администрацията отстрани някои от тях. Бюджетът ще бъде приет, но по-важното е това, което приемем, да бъде изпълнено и разходите, които направим, да донесе добавена стойност“, изтъква пък общинският съветник Виктор Стойчев.
Срещу бюджета се изказаха предимно представителите на БСП, макар че и от техните редици да се чуха откъслечни похвали. Те обаче критикуваха повишените средства за комунални услуги по селата, липсата на ясни приоритети, недостатъчните средства за спортните дружества и за култура. На повечето от тях отговори обстойно и точно заместник-кметът Цветан Георгиев.
Кметът Корнелия Маринова отвърна на критиките така:
„Подхождаме отговорно към ангажиментите, които сме приели пред хората и ще продължаваме да реагираме по този начин. Звеното Бюджетна дейност „Комунална дейност“ към Община Ловеч с ръководител Валентин Пенчев е реагирало на 1150 сигнала – писмени и устни, на кметове на села, фирми, граждани. Неприемливи са подхвърлянията срещу него. Напротив, искам да им благодаря за свършената работа“, подчерта кметът Корнелия Маринова.
Относно масовия спорт и младите хора кметът на Общината съобщи, че се работи за създаването на Общински спортен клуб, който да стане член на Българската асоциация „Спорт в училище“ и да участва за финансиране и привличане на допълнителен ресурс за спортни събития.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.