Изложба от плакати на Станислав Стойчев в Ловеч

Станислав Стойчев

Станислав Стойчев

Изложба на плакати на дизайнера Станислав Стойчев представя в галерия „Вароша“ по убедителен начин разнообразието на културния живот в Ловеч. Експозицията бе открита във вторник вечерта от кмета Корнелия Маринова.


Станислав Стойчев работи като младши експерт „Рекламно-туристически дейности“ в Община Ловеч от четири години, като пред това време е създал много плакати, банери и рекламни материали за събития от културния календар.
Роден е през 1988 г. в Ловеч, завършва специалност „Туризъм“ в Колеж по туризъм във Варна през 2010 г. В момента учи магистратура в Нов български университет.
Настоящата изложба, наречена „Културният календар на Община Ловеч през погледа на Станислав Стойчев“ е първата му самостоятелна изява. Тя представя 40 плаката (формат А2), създадени от 2014 г. насам. Експозицията представя богатата палитра както на културните събития, така и широките творчески възможности на автора. Плакатите, освен че информират за събитието, му дават ярък, лаконичен и дълготраен образ. В свободното си време, ако не е пред компютъра, Станислав предпочита да спортува сред природата, най-вече бягане. Слуша алтернативен рок, чете документални книги. Станислав Стойчев е син на известния художник Валентин Стойчев.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.