Денят на родилната помощ бе отбелязан тържествено в читалището в Ловеч

rod-1-triznaci

Денят на родилната помощ, 21 януари, беше отбелязан с тържество в петък вечер в Ловчанското читалище “Наука – 1870 г.”, съобщиха от общинската администрация.

Присъстваха лекари, акушери и медицинските служители, както и родителите на първото бебе на 2017 и последното бебе от 2016 г. По този начин Община Ловеч отдава почит към работата на АГ- отделението на д-р Стефан Чичев и неонатологичното отделение на д-р Петя Станчева към МБАЛ – Ловеч.
„Няма да крия, че това е един от любимите ми празници, чрез който много разчитам да вдъхнем вяра и сили на хората в една много полезна и безкрайно трудна професия“, каза в поздравлението си кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. После тя припомни имената на д-р Съйко Съев, на д-р Васил Нанов и на много други лекари, които са положили основата на това дело, което днес ни задължава да бъде продължено. Община Ловеч е отворена и креативна, тя ще подкрепя всяка инициатива, която прави здравеопазването по-силно и успешно, каза още кметът.
„Тази вечер ще ви зарадваме с концерт, съставен от изпълнения на най-младите наши таланти, повечето ученици. И ми се иска част от днешните новородени деца след 10 -15 години застанат тук на сцената, за да радват ловешката публика“, пожела Корнелия Маринова. После кметът връчи на родителите подаръци, сертификат по повода и значка на общината.
Последното бебе за 2016г. е Габриела Добромир Миковска, родена на 31.12.2016 г. Родителите са Цветелина Миковска и Добромир Миковски. Първо бебе за 2017 г. е Кристиян Мирославов Анов, роден на 02.01.2017 г. Майката е Йоана Василева, а бащата – Мирослав Анов. Отличени бяха и бебета-тризнаци на Таня Тотева и Илиян Ганков – това Цветозар, Никола и Радослав. Поздравена бе и щастливата баба Светлана Гъргова, служител в Община Ловеч. На тържеството в читалището присъства и областният управител Ирина Митева.
През миналата година в АГ–отделението в Ловеч са се родили 214 деца. Сега там работят 5 лекари акушер-гинеколози, 10 акушерки и 5 санитарки.

rod-2rod-3 rod-4 rod-5

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.