Подаването на фалшиви сигнали до тел. 112 се наказва според закона

20170112_154120

 

Към 17 часа на 12 януари, четвъртък, състоянието на пътната мрежа в община Ловеч е следното. Пътищата са проходими при зимни условия. Ниските температури и падналият сняг продължават да затрудняват движението.


Уличната мрежа в Ловеч е относително добре почистена.
Зачести обаче подаването на фалшиви сигнали до тел. 112 за непроходими улици в Ловеч, съобщиха от общинската фирма „Еко“ ЕАД. Само днес са подадени три такива – за непроходимост на кръстовището при „ Била“, под моста за кв. Гозница“ и за ул. „Мизия“. Проверката на място показва, че ситуацията е съвсем друга – почистено е и преминаването е нормално за зимни условия.
Припомняме, че подаване на фалшиви сигнали до Единния национален телефон (ЕЕН) за бедствия 112 се наказва според закона . Който ползва не по предназначение ЕЕН 112, се наказва с глоба от 200 до 1000 лв. За неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, глобата е от 2000 до 5000лв. Ако са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв.в случай, че не подлежи на по-тежко наказание.
Днес са отворени за преминаване отсечките Ловеч – Горан и Горан – Слатина. По-точно изчистен е пътят от Горан до разклона за Слатина, но след кръстовището към Владиня предстои да се пробие път. За Владиня се пътува както досега – през Дойренци и Дренов.
Предстои да се отвори пътят Баховица – Славяни и прекия път Брестово – Тепава.
Няма селища без електричество.
Продължава режимът на водата в село Старо Стефаново, водоподаването в Соколово, което е спряно поради авария, все още не е възстановено.

Един коментар към “Подаването на фалшиви сигнали до тел. 112 се наказва според закона

  1. За да не ни наказват за телефон 112 щи подаваме сигнали на телефоните на Кметицата и на Председателя на Общинския съвет.А пък кметицата ще наказва тия от снегопочистващите фирми,които не са си свършили работата и я излагат пред гражданите-избиратели!

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.