Джудистът Пламен Богданов стана „Спортист на годината 2016“ в Ловеч

sport-1 sport-2 sport-3

Джудистът Пламен Богданов взе отличието „Спортист на годината 2016“ в Ловеч тази вечер на специална церемония в Ловчанското читалище. Статуетка, грамота и картина от художника Атанас Атанасов връчи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

В словото си тя подчерта шанса на най-младите в спорта, както и решаващата роля на треньорите. От догодина се предвижда и награда „Треньор на годината“. Маринова каза още:
„Спортната палитра в нашия град претърпя доста сериозни промени. Някои намират в това развитие повод за критика, но вие знаете, че футболът винаги ми е бил присърце и аз също страдам от загубените позиции. Но няма да се отчайваме, аз вярвам в нашите футболисти и съм сигурна, че те ще ни носят нови радости. На днешното събитие „Спортист на годината – 2016“ ще ви кажа една мисъл, която отразява нашето състояние. Казват, че морето е толкова голямо, защото приема и най-малката река. Ние искаме, можем и ще бъдем един голям приток в море на спорта, какъвто винаги сме били.“
Гост на събитието бе Валентин Заеков, съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев (в оставка), който връчи част от наградите. Цялото общинско ръководство със заместник-кметовете и председателя на Общинския съвет Петър Цолов участваха в награждаването.
Ето и останалите награди:
2. Георги Гергов (лека атлетика)
3. Лоренцо Илиянов (борба)
4.Пламен Стоянов (карате)
5. Константин Василев (ориентиране)
6. Преслав Станчев (хандбал)
7. Мартин Ангелов (хандбал)
8. Кристина Христова и Николай Петков (Роксмайл“)
9. Владислав Тотев (лека атлетика)
10. Ванеса Вескова (авиомоделизъм).
Отличени с почетна значка на общината бяха още треньорите сенсей Петър Магеранов (карате), Светослав Денчев (спортен педагог) и Константин Василев (ориентиране).
Поощрение като млад талант извън класацията във вид на грамота за високи спортни отличия получи Йоан Филипов (лека атлетика).
(Очаквайте подробен репортаж)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.