Отчетоха проект „Осигуряване функционирането на ОИЦ – Ловеч“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В края на календарната година, на 28 декември, на проведена пресконференция бе представен напредъкът по проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център – Ловеч“.

 

Проектът се изпълнява съгласно сключен през м. март 2016 г. от Община Ловеч договор по Оперативна програма „Добро управление“ и е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. С предоставената безвъзмездна финансова помощ се продължава функционирането на Областния информационен център (ОИЦ-Ловеч) за срок от още 37 месеца.
Експертите от ОИЦ-Ловеч Росица Денчева, Росица Кривирадева и Крум Цветков, заедно с екипа за управление на проекта Найден Вълчев и Десислава Иванова, отчетоха извършеното до момента пред поканените ръководители и представители на общинската администрация, на дирекции и центрове от социалния и от образователния сектор, на партньорски организации, както и пред медии. Над 1300 са информираните потребители на услугите на Центъра – представители на институции, фирми, организации и граждани при посещения, запитвания, срещи. Над 750 са въпросите, поставени на място, по eлектронна поща и телефон и толкова са дадените от екипа на ОИЦ-Ловеч отговори. От проведените информационни събития 16 са заложените в договора информационни срещи в осемте общини на областта, 5 са пресконференциите с медии, над 50 са самостоятелните и партньорски инициативи на ОИЦ-Ловеч и 20 са проведените събития от ОИЦ – Ловеч в рамките на общата национална инициатива „Успешни ЗАЕДНО“, организирана и проведена от мрежата от 27 областни информационни центъра в страната и Централен информационен и координационен офис в администрацията на Министерски съвет. Над 170 са публикуваните материали в медиите. Областният център поддържа Фейсбук-страница с информация за актуални възможности, покани за набиране на проектни предложения, конкурси, стажове и други. Разработени са 25 експертни материала, 30 презентации, брошури, както и 5 броя електронен информационен бюлетин, разпространяван до над 1200 абоната. Областен информационен център – Ловеч периодично обобщава по общини и на ниво регион данните за процедурите на оперативните програми, по които е кандидатствано с подбор на проектни предложения и по които има сключени договори. По последна информация в област Ловеч към края на 2016 г. се изпълняват общо 75 договора на стойност над 56 млн.лева, от които близо 46 млн.лева са безвъзмездни средства, реално изплатени са близо 7 млн.лева. Отделно по Програмата за развитие на селските райони има сключени 60 договора с обща субсидия от 9 млн. лева.
Създаден като част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на кохезионната политика на ЕС в България, ОИЦ-Ловеч продължава успешно да изпълнява основните цели като предоставя информация на широката общественост за възможностите по програмите, съфинансирани от Европейските структурни инвестиционни фондове.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s