Коледен купон спретнаха и ловешките журналисти

На традиционния си коледен купон се събра и ловешкото дружество на Съюза на българските журналисти. В навечерието на Рождество Христово пишещите (и говорещи) братя и сестри се събраха в ресторант в центъра на областния град и вдигнаха тежки наздравици за настъпващите празници. Председателят на дружеството Стела Бочева пожела много здраве и късмет, и дари всеки от присъстващите с календар на СБЖ. За музикалното оформление на банкета се погрижи екипът на Общинското радио, като специално бяха почетени ветераните на журналистическия съюз.


В разгара на партито страстите бяха нажежени от разиграната томбола. Тя бе подготвена от кореспондентите на БТА и БНР Даниела Балабанова и Пламен Христов. Раздаваха се награди всякакви – от ел.крушка през химикалка до ….импровизирана силно умалена реплика на емблематичната награда „Ловешки меч”. Един си тръгна с биберон, друг с морков, трети с презерватив… Заваляха обаче и обвинения, че томболата е манипулирана в полза на определени медии и журналисти. Затова спонтанно се роди идеята да бъде учредено Гражданско сдружение „За честна томбола”. След горещи дебати, серия реплики и дуплики, в крайна сметка се стигна до консенсус.
Обявен бе и конкурс за неразказван досега виц за журналисти, но никой не се осмели да осмее гилдията. Все пак един от колегите разкри коя е мечтата на всеки фотограф, снимащ коледни банкети. А тя е: веднъж всички да му платят за снимките, а след това всички да му платят двойно, за да ги изтрие…
Час след полунощ бдителни гражданки от персонала на заведението деликатно сигнализираха, че дневният ред на поредното събрание на СБЖ-Ловеч е изчерпан. А на разотиване квесторите преброиха, че две трети от присъствалите на банкета са преминали през годините през редакцията на култовия „Народен глас” (понастоящем „Новините глас”).

В СБЖ-купона участва с настроение, а в горните редове го описа обективно и … с чувство за хумор
НИКОЛА КОЛЕВ

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s