Христо Стоянов е най-коментираният писател, казват в Ловеч

img_9399

Христо Стоянов е най-коментираният писател, казват в Ловеч, когато на 7 декември в отдел Читалня на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” бе представено неговото творчество.

 

Той е роден в Габрово, квартал „Дядо Дянко“ през 1956 г., но отраснал в Смолян. Живее във Варна, но в действителност – навсякъде в България. Пътува непрекъснато – превръщайки в свой дом градове и градчета. „Аз не съм скандален писател. Скандалното в България е да мислиш“ започна представянето си Христо Стоянов .
Пред събралата се публика той представи своята носталгична същност, като прочете някои от разказите включени в книгата „Ами това е“. Книга – обяснение в любов към родния му град Габрово, към квартал „Дядо Дянко”, към чешитите в него. Някои от героите му са още живи, други – не. Съучениците, които са си отишли от този свят и майките, които все още са в него. Свързаността на майките със синовете – без значение кой чий син е, кой е отсам завесата и кой – отвъд. Защото за любовта няма отсам и отвъд, няма минало и забрава. В книгата си „До Страстбург и назад” Стоянов успява да разруши мита за безгрешната ни интелигенция, показвайки истинското лице на подмазваща се и хленчеща маса от полуграмотни използвачи и лакеи.
Христо Стоянов разкри и късче от поетичното си слово, рецитирайки свои стихове.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.