Почистването на Осъм през Ловеч е към края на втория участък

reka-1Почистването на коритото на Осъм от дървета и храсти в регулацията на Ловеч вече е към края на втория участък, като работниците наближават Пешеходния мост до сградата на общината. За две седмици е почистена доста голяма площ, започваща от моста на бул.“ Велико Търново“ до центъра на града, съобщи зам.-кметът на общината инж. Ивелина Радевска.


Следващият участък предвижда почистване от Пешеходния мост при сградата на общинска администрация до мостчето в алеята „Баш бунар“, в кв. „Вароша“. Наетата фирма трябва окончателно да завърши почистването за 180 дни.
Освен изрязване се извършва и изкореняване, за да се ограничи повторното израстване.
Дървесината се кубира и извозва до охраняема общинска площадка, на която се осъществява строг денонощен контрол. Придобитата дървесина ще бъде предоставена на доброволческите формирования и на служби, заети по проекти за социалните дейности.
Припомняме, че дейността става според договор от 2015 г., за който обаче предишната общинска управа не беше осигурила финансиране. Възложените дейности сега са на стойност 453 700 лева, осигурени от целевата субсидия.

reka-2 reka-3 reka-4

One thought on “Почистването на Осъм през Ловеч е към края на втория участък

  1. Работят хората.Режат дървета.Чистят „речната гора“.Но ПИТАМ:Кога ще ИЗКОРЕНЯВАТ орязаните пънове,част от които стърчат по метър и половина над земята.Не ги ли изкоренят,след две години ще имаме нова „речна гора“!И тогава ще се питаме“За какво плати общината с нашите пари в общинския бюджет!?“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.