Председателят на агенцията за детето Офелия Кънева провежда поредица срещи в Ловеч

dazd-2Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), провежда поредица срещи в Ловеч, като се участва в разговори както с органите по закрила на детето, така и със самите деца.


Това стана ясно днес от изказване на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която каза:
„Благодаря на г-жа Кънева, че откликна на една покана на Община Ловеч да бъде част от една важна националната среща на ученическите съвети и парламенти в Ловеч. Децата имат интересни теми и е добре именно председателят ДАЗД да даде старт на инициативата за лидерски умения и компетентности. Така се съчетава тясно професионалната работа с институциите със срещи със самите децата. А децата – това е най-чувствителната за всички ни тема и надявам се да чуем от първо лице, което трябва да правим по добре.“
Първата среща на Офелия Кънева бе в Областната администрация и бе открита от Димитър Кавалски, заместник-областен управител. Присъстваха представители на местната власт, на Регионалните управления по образование, Регионалните дирекции „Социално подпомагане“, Регионалните здравни инспекции, Областните дирекции на МВР, неправителствени и бизнес организации с участие в социалната сфера, доставчици на социални услуги за деца, както и организации, развиващи форми на детско участие и детско самоуправление от областите Ловеч, Велико Търново и Плевен.
„Една от тайните на успеха, в които аз вярвам, е добрият синхрон и качествена комуникация между хората, които виждат децата всеки ден“, каза в самото начало председателят на държавната агенция Офелия Кънева. И допълни: „Единият приоритет за нас е разгръщане на политиката на агенцията към всички деца. Вторият е с свързан с привличане на професионалистите в нашата работа, защото те са леко изключени от нашата сфера“.
При среща с журналисти Офелия Кънева получи сигнал за разпространение на наркотици в района на ловешка гимназия и обеща в рамките на 24 часа той да бъде проверен. Утре Офелия Кънева ще вземе участие в Националната среща на ученическите съвети и парламенти в Ловеч (25 -27 ноември).

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.