Флаш моб акцентира на кампанията „Рано ми е“ – превенция на ранните бракове

14884438_1316084781759459_1726710464298646927_o

Утре, 16 ноември, на централната пешеходна зона на Ловеч ще бъдат раздадени тематични материали, свързани с кампанията „Рано ми е“ – превенция на ранните бракове, половите стереотипи и насилието.

Събитието ще завършва с флаш моб от участниците, облечени в тениски с логото на кампанията и донора – Български фонд на жените и награждаване на победителите в конкурса.
Изявата е с участието на доброволци от Сдружение „Екомисия 21 век“, които подкрепят Национална кампания на Български фонд на жените.
Българският фонд за жените организира националната кампания „Рано ми е“, която е насочена към превенция на ранните бракове и ранното отпадане от училище, за преодоляване на стереотипите и насилието, основани на пола, и за въвеждане на здравно и сексуално образование в учебната програма.
Кампанията е в партньорство със Сдружение „Екомисия 21 век“ Ловеч и младежките клубове към организациите „Голям брат, голяма сестра – България“, сдружение „ГЛОУ“, читалище „Умение 2003“, спортен клуб „Изида-Свиленград“ и фондация „П.У.Л.С“. провежда се едновременно в 7 български града – Ловеч, Пловдив, Велико Търново, Смолян, Ямбол, Свиленград и Перник.
Младежите ще предоставят на свои връстници базови знания за сексуално преносимите инфекции, предпазване от нежелана бременност, проблемите от ранните бракове, последствията от ранното отпадане от училище и др.
Кампанията цели да насочи общественото внимание към необходимостта от повишаване на здравната и сексуална култура на подрастващите и за нуждата от достъп до образование, което да изгражда система от знания, умения и позитивни нагласи за здравословно и отговорно поведение у всички младежи.
Екипът от доброволци на Екомисия 21 век проведе анкета сред младежката общност в Ловеч за проучване знанията и нагласите относно сексуалното и репродуктивно здраве сред 78 младежи, обучи ученици от 3 училища на територията на общината и ги мотивира да участват в конкурс за есе на тема: „Рано ми е”.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.