Ген. Радев стана президент и с гласове, привлечени от ДПС, патриотите и реформаторите

Балотажът е ясен, бъдещето - не

Балотажът е ясен, бъдещето – не

Ген. Румен Радев стана президент с гласове на БСП, както и с привлечени от ДПС, патриотите и част от реформаторите. Това е нещо немислимо в нормалния политически свят – „в едно да се бият живи и умрели“.


Радев е манекен, с добра стойка и добре облечен, по това изборите се доближиха до американските, считат наблюдателите, като отчитат външните качества на кандидата. Военният манталитет трайно влиза във висшата политика, считат други. При всички случаи обаче този резултат сочи, че влизаме в други избори.

Вечно актуалният филм на С. Кубрик Д-р_Стрейнджлав_или_как_престанах_да_... „Д-р Стрейнджлав или как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба (1964)

Вечно актуалният филм на С. Кубрик „„Д-р Стрейнджлав или как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба (1964). Да яздиш бомба…

Допълнителният вот, който привлича кандидат-президентската двойка Радев – Йотова, идва от гласоподавателите на Пламен Орешарски и Красимир Каракачанов, каза пред БНР Геновева Петрова от социологическа агенция „Алфа рисърч“. По думите й според екзит пола Радев-Йотова получава 58.1 на сто от гласовете на гражданите, имащи право на глас, а двойката Цачева-Манушев – 35.3 на сто.
Изненадващо близо 35 на сто от гласоподавателите на Трайчо Трайков са подкрепили червените, което е логично само по тези земи.
Днес са гласували 50.4 на сто от имащите право на глас, посочи Петрова.
От подкрепилите Пламен Орешарски на първия тур на президентските избори 92 на сто сега са гласували за Румен Радев, а 60 на сто от избирателите на Красимир Каракачанов са дали днес гласа си за Радев, каза още Петрова.
Цачева не успя да мобилизира достатъчно сериозна мажоритарна подкрепа, допълни още Петрова. По думите й влияние върху резултата има цялостният политически стил на ГЕРБ – забавеното обявяване на кандидатурата, по-резките партийни политически позиции по време на кампанията и др. Заявлението на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка – това е част от политическия стил на партията, добави тя. Според Петрова поредица от подобен род политически грешки са довели до това да мобилизират по-сериозно противниците на правителството, на премиера и на тяхната кандидат-президентска двойка.(по БТА)

2 thoughts on “Ген. Радев стана президент и с гласове, привлечени от ДПС, патриотите и реформаторите

  1. Цецо,ти ли го измисли това“Това е нещо немислимо в нормалния политически свят – „в едно да се бият живи и умрели“?Или ти дойде свише?!
    Но е вярно! В двубоя наистина се изправи една велика/голяма,най-голямата/ партия ГЕРБ и един генерал-авиатор.Кой е живият и кой урелият сочат резултатите,както от Ловешка област,така и общо за страната!

  2. А да кажеш нещо за разбиването на Генерал Радев от Цецка Цацева на първия тур общо от гласувалите в южната ни съседка Турция?!Чии бяха хилядите гласове,подадени за Цачева там в близката нам Турция?Да неби извънземните да са подкрепили Цеце в турските секции.
    Може да ти изглеждаме простички,ама помним.Я си припомни и ти Цецко Пиарчето,с гласовете на коя партия/движение правителството на Б.Борисов успя да получи съгласие в парламента ни за двадесетте милиарда заем,които две поколения българи ще връщаме!?Не беше ли същата партия,с която Борисов за нищо на света нямаше да управлява и щеше да изхвърля от властта?!Аре седи мирен сега и преклони глава пред ИСТИНАТА!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s