Ленард Коен, изключително влиятелен канадски певец, почина на 82 години

leonard-cohen

Ленард Коен (Leonard Cohen), изключително влиятелен канадски певец и автор на песни, чиято работа беляза цели пет десетилетия, почина на 10 ноември на 82 години. Фактът е потвърден на Facebook страницата на певеца, съобщи сайтът rollingstone.com.


„С дълбока скръб съобщаваме, че легендарният поет, композитор и изпълнител, Leonard Cohen е починал,“ се казва в изявлението. „Ние загубихме един от най-почитаните и плодотворни мечтатели в музиката. Погребението ще се проведе в Лос Анджелис на по-късна дата. Семейството иска спокойствие по време на тяхната скръб.“
Причината за смъртта и точната дата на смъртта не се съобщава.
Коен блесна с мрачно превъзходството сред пантеона на изключително влиятелни певица и автори на песни, за да изгрее през шейсетте и началото на седемдесетте години. Само Боб Дилън има по-дълбоко влияние върху поколението, а може би само Paul Simon и Joni Mitchell му се равняват като бардове. С натрапчив басов глас, струнна китара и хор от бек вокали Коен роди поредица емоционален песни за любов и омраза, секс и духовност, войната и мира, екстаз и депресия. Той е рядък творец на своето поколение с голям артистичен успех , чак до последната си песен You Want It Darker, излязла по-рано тази година. Последен албум – Popular Problems (2014). Най-известна песен – Dance Me to the End of Love.
„Никога не съм имал чувството, че ще има край“, каза той през 1992 г., цитиран от RS.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.