ГЕРБ в Троян свали политическо си доверие от кмета на Старо село

staro-selo

ГЕРБ в Троян свали политическо си доверие от кмета на с. Старо село Виолета Вълкова, съобщиха от Общинската организация на партията. Решение за това е взето на заседание на общинското ръководство преди месец, но съобщението е от 25 октомври. Ето какво още се казва в съобщението, подписано от Иван Миховски, общински ръководител на ПП ГЕРБ – Троян.


„Мотивите за крайната позиция са не един и два, но капката, която преля чашата на търпението, е предложението да бъде асфалтиран път в Старо село, който ползва единствено братът на Виолета Вълкова. Макар да сме наясно, че кметовете на малките населени места нямат правата да организират и реализират подобри проекти, фактът, че такова предложение е отправено до общинската администрация, вече говори за порочна практика и начин на мислене и действие, което не е в интерес на жителите на Старо село.
Разбира се, за нас остава отворен и въпросът как общинската администрация в Троян е похарчила близо 4330 лв. без да направи своя анализ дали инвестицията е най-добрата за всички жители на селото. Защото направеното предложение е едно, а организацията на ремонта на пътя – друго. Обществената поръчка и избор на изпълнител, а преди това и предложението за инвестицията, пред Общинския съвет се извършва именно от общинската власт. Не звучи сериозно обяснението на община Троян, че видите ли, текущият ремонт по ул. „Софийска“ в мах. „Америка“ в с. Старо село е извършен, защото кметът го е поискал, а кметският съвет гласувал.
За всички е ясно, че ремонтът е нецелесъобразен и направеният разход е абсолютно необоснован, от гледна точка на това, че има други улици в селото, които са в тежко състояние, а се ползват не от три семейства, както ул. „Софийска“, а от всички жители на Старо село.“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.