Сигналът на Милко Недялков за агитацията на Община Ловеч е отхвърлен от РИК

site-2

 

Районната избирателна комисия в Ловеч със свое решение е отхвърлила сигнал на Милко Недялков за предизборна агитация на официалната страница на Община Ловеч, съобщи БТА.

В решението се казва, че се отхвърля предложение да бъде установено извършването на административно нарушение от кмета на община Ловеч, за това че на 14 октомври т. г. на официалния сайт е публикувана информация, съдържаща номер 17 на бюлетината с отбелязване на гласуване със знак „Х“ върху нея, което е нарушение на чл.182, ал.1 от ИК. Отхвърля се и искането председателят на РИК – Ловеч, да състави акт за установяване на административно нарушение след влизане в сила на решението.
Настоящото решение подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до три дни от обявяването му.
Сигналът за публикуваната информация на страницата на Община Ловеч е бил подаден от Милко Недялков, упълномощен представител на ИК за издигане на Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на републиката в изборите на 6 ноември 2016 г. Според сигнала е извършена неправомерна агитация на официалния уеб сайт на Община Ловеч, чрез публикуване на новина, съдържаща текст и снимки, съобщи за БТА председателят на РИК – Ловеч, Валентина Недялкова. По думите й част от аргументите да бъде отхвърлено предложението за установяване на административно нарушение е, че липсва реален призив за подкрепа или неподкрепа на определена кандидат-президентска двойка, което е задължително изискване, съгласно легалното определение на понятието „предизборна агитация“, посочено в Изборния кодекс.

Веднага след решението бе подаден нов сигнал в Районната избирателна комисия с твърдението, че община Ловеч като доставчик на медийна услуга чрез интернет страницата си не е обявила по законовия ред договор за отразяване на предизборната кампания на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ. Това обаче предстои да се докаже.

6 thoughts on “Сигналът на Милко Недялков за агитацията на Община Ловеч е отхвърлен от РИК

 1. А като не е нарушение качването на общинския сайт на квадратчето с № 17 и отбелязването с „Х“ на гласуване“ЗА“ ДВОЙКАТА на ГЕРБ,какво е то тогава?!
  И защо кметицата побърза да „измете“качената информация от сайта,веднага,щом РИК поиска дописката за концерта и посрещането на Ц.Цачева?!
  С Л У Г И Н А Ж !!!!!!!!

 2. Радвай се ,народе!Изборджийската комисия си затвори очичките за нарушението на Кметицата.Но пък на Вас,избиратели, остана възможността Вие да накажете Кметицата и партията й, ГЕРБ,на изборите за Президент!

 3. Сигналът на Милко Недялков обаче проби в ЦИК,която отмени слугинското решение на РИК Ловеч,според което нямало нарушение защото…..Абе какво да ви го обяснявам!Я да ви го кажа простичко- Защото Кметицата ни е от ГЕРБ.

 4. ПиАрчето Корнелино,що не информираш сега макар и малкото читатели на измисления ти хвалебствен за Корнелия сайт?!К*во стана,май нещо се обърка.Излезе,че Милко Недялков е прав за нарушението с клипчето за посрещането на Герберската ДВОЙКА в Ловеч?!
  Но ако си преведен Джурналист,редно беше като си плюл по сигнала на Недялков за нарушението,непризнато от РИК,сега да кажеш на хората,че Милко се е оказал ПРАВ.И нарушение има според Централната избирателна комисия,въпреки,че и тя е доминирана от ГЕРБ.
  Ха кажи нещо де!

 5. Ихууу,ихуу,сигналът на Милко Недялков за изборно нарушение на Кметица Маринова е „отсвирен“от Ловешката РИК.Ихууу,ихуу!
  А сега,след като ЦИК прие,че решението на РИК е неправилно и че има нарушение на ИК от Кметицата на Ловеч,ТИХОООО,ТИХОООО!Ама много тихооооо!!!!

 6. Бедни ми,бедни, Цецко Пиарчето/Главен експерт“За вързки с Кметицата“ – ох, извинете – „Връзки с обществеността“исках да кажа.Предричах аз,че като не обръщаш внимание на решението на ЦИК и нищо не казваш за отмененото решение на РИК Ловеч ,че уж нямало нарушение и изборна агитка на общинския сайт,нещо ще ти се случи.Я на тебе,я на някой по-дребен служител,ама слуша ли ме някой.Ей на,сега теб те преплете Кметицата за виновен и ти ще го отнесеш.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.