Ежегодната награда за лекар на годината получи д-р Пламен Върбанов

lekar-prize

 

На официална церемония вчера в Художествена галерия в Ловеч бе връчена персонална награда за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч, съобщиха от общината. Барелефът „Св. Иван Рилски“ за 2016 година получи д-р Пламен Върбанов, началник на Гастроентерологично отделение и Началник на Второ Вътрешно отделение в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Ловеч.
На събитието присъстваха заместник-кметовете на Община Ловеч Венцислав Христов и инж. Цветан Георгиев, както и Димитър Димитров, директор на дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм“.


„Изключително ми е приятно да бъда сред Вас, по повод връчването на Ежегодната награда за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в нашата община. Радвам се, че имам възможност да изразя благодарност и уважение към безспорно най-хуманната професия – Вашата, лекарската! Защото лекар означава, не само да си професионалист, да носиш отговорности в критични ситуации, но и преди всичко да си Човек, Човек който буди доверие, грижи се за живота и съхранява надеждата.“ С  тези думи Венцислав Христов откри церемонията по награждаване.
Д-р Върбанов завършва Висшия медицински институт в Плевен. Има две специалности – „Вътрешни болести“ и „Гастроентерология и диетика“, както и редица следдипломни квалификации. Бил е два мандата общински съветник в Общински съвет – Ловеч, а в периода 1998-2008 г. е председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз – Ловеч.
Грамота за принос в областта на здравеопазването в община Ловеч получиха още д-р Камелия Николаева- стоматолог, д-р Николай Александров- ортопед и травматолог, както и д-р Пресиян Василев, който в момента е лекар-специализант по Гастроентерология и ординатор във Второ вътрешно отделение на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.