Актьорът Филип Аврамов е Димитър Общи във филма «Възвишение»

filip-avramov_1

Актьорът Филип Аврамов се превъплъщава в образа на Димитър Общи – противоречив революционер и харизматичен авантюрист, водач на чета, която осъществява Арабаконашкия обир. Ролята е сред главните в новия филм „Възвишение”, събщиха от Българската национална телевизия. Една част от действието се развива в Ловеч по времето на строежа на Покрития мост от Колю Фичето, според романа.

vazvishenie_1Нейн екип ексклузивно проследи първите снимачни дни на филма и зрителите на обществената медия са първите свидетели на творческия процес. БНТ е копродуцент на проекта, базиран на едноименния роман на Милен Русков, който е сред най-успешните съвременни заглавия.
Снимките на „Възвишение” започнаха в началото на 2016 година и се осъществяват на четири етапа, като в момента предстои финалният период. Премиерата на амбициозния филмов проект на голям екран се очаква през следващата година.

Режисьор на „Възвишение” е Виктор Божинов, снимал най-знаковите епизоди на хитовата поредица „Под прикритие“ и редица други телевизионни проекти. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът „Под прикритие“, както и игралният филм „Мисия Лондон“. Сценаристи са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите.
Силната история на „Възвишение” умело преплита исторически факти с художествена измислица. Тя връща времето в 1872 година, когато Димитър Общи (Филип Аврамов) и неговата чета обират турската хазна на Арабаконашкия проход.

 

gichoasencho_vazvishenieГичо и Асенчо са основните персонажи както в романа на Милен Русков, така и в едноименната екранизация. В романа са определени като „малко революционери, малко разбойници“, които тръгват да се борят за Голямото дело, а именно – Освобождението на България. На тях е възложена задачата да намерят и лично да предадат писмо до Васил Левски, но изглеждат сякаш случайно са попаднали сред останалите „юнаци“. Това търсене се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Техният революционен ентусиазъм постепенно е изместен от разочарование и огорчение.

В ролята на Гичо се превъплащава вече добре познатият на българската публика Александър Алексиев. Като Асенчо зрителите ще имат удоволствието да видят младият актьор Стоян Дойчев, за когото „Възвишение” е дебютен филм.

Актьорският състав на четата на Димитър Общи включва още Христо Петков като Тодор Шумненеца; Кирил Ефремов като Петко Страшника; Благовест Благоев в ролята на Наш Тотко; Станислав Ганчев ще бъде Пейо Бръмбара; Румен Гавазанов като Георги Чумата; Антонио Димитриевски в ролята на Григор Стойневски Македонеца; Ивайло Димитров като Стефан Жълада; Владимир Михайлов ще бъде Симо Влаха, а в ролята на Велчо Шунтов, зрителите ще видят Веселин Анчев.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.