Бойко Борисов открива на 29.09 два обекта в Луковит

snimka-bl-svetlina

Два обекта в Луковит открива на 29 септември министър-председателят Бойко Борисов, съобщиха от местната община.

snimka-depo-2
В 10 ч. е церемонията по официално откриване на Регионалната система за управление на отпадъците в регион Луковит. Половин час по-късно е началото на церемонията за откриване на обновения жилищен блок „Светлина“.

Това е първата жилищна сграда в Северозападна България, санирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В церемониите ще вземат участие министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Регионалното депо е изградено по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Луковит“, с договор DIR 5112122-С002, който Община Луковит реализира по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ в партньорство с Община Тетевен, Община Ябланица, Община Червен бряг, Община Роман и „Регионално сдружение за управление на отпадъците“ – регион Луковит.
Общата стойност на проекта е 22 329 219,55 лева, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз, от държавния бюджет на Република България и общинско съфинансиране.
Новото съоръжение обслужва 86 670 жители от петте общини и отговаря на всички екологични изисквания по отношение опазване на почвите, водите и въздуха. Чрез него се постига високо ниво на опазване на околната среда в региона.
Блок „Светлина“ в гр. Луковит е първата жилищна сграда в Северозападна България, обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). Тя е построена през 1986 г.
От миналата година до този момент Община Луковит и Сдружението на собствениците „Луковит Светлина Св. Св. Кирил и Методий 2“ изпълниха всички необходими изисквания и одобрени дейности ефективно и в срок. На 12 август 2016 г. държавната приемателна комисия установи годността за ползване на строежа след ремонта. Стойността на реализирания проект е 458 214,77 лв.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.