LOVECH ROCK FEST 2016 завърши с голям купон в бившата казарма

Майкъл Киске

Майкъл Киске

„Искам навън, оставете ме да правя каквото си искам“ пеят UNISONIC в парчето I WANT OUT. „Искам навън“ крещеше и публиката с тях.

dsc_1567
Голям купон бе снощи в бившата ловешка казарма, където още има следи от нафталиновия социализъм. Ирония на историята бе финалът на Lovech Rock Fest. Там, където преди 26 години се лееше войнишка пот, звучаха комунистически лозунги и чаткане на подковани с налчета обувки, днес се лееше бира и анархистичен хеви метъл рок.
UNISONIC буквално подлудиха арената от верни фенове, дошли от цялата страна, че и от съседна Румъния. Една навита публика, която пя дълго с Майкъл Киске, а той остана дълбоко впечатлен какви хора има в един малък град. UNISONIC е с един чудесен вокал, три китари (Денис Уорд, Манди Мейър и Кай Хенсън) и новата „дръм-машина“ Майкъл Ере, който беше специално представен на публиката.
Преди UNISONIC три други сериозни групи подгряха феновете на тежкия метален рок.
RAGE – германският гняв, избухнал още през 1984 г., дойде на ловешка сцена начело с основателя си Петер Вагнер. Тримата мъжкари имат и мелодични песни като All This Time, но най са добри в тоталния „картечен“ огън по всичко живо. И наистина след техните силови парчета The Price Of War и My Way емоционалният градус скочи много високо. Така не се усещаше настъпилото вечерно застудяване.
Втора румънска изненада за втори ден – великолепните AN THEOS дадоха първия верен тон за чудесната вечер. Който не ги е чул, трудно ще повярват колко хармония, сила и традиция има в тяхната музика. Това са четири момчета и четири момичета – бяха малко срамежливи на пресконференцията, но буйни и непримирими на сцената. Публиката крещеше от възторг, имаше и танци.
Родните КИКИМОРА на Николо Коцев бяха точно на място – виртуозни и железни, особено с чудесната „Мръсница“.
Изпълнители и зрители отправиха поредица благодарности за феста към кмета на Ловеч Корнелия Маринова, която и през втория ден бе сред публиката. За финалния концерт дойдоха областният управител Ирина Митева и депутатът Антон Долапчиев.
Това беше – две вечери по шест часа музика на открито, много гости, чудесен парк, палатков лагер, каравани, един рокфест за независимост.
Lovech Rock Fest 2016 завърши с успех, въпреки застудяването и някои трудности в настаняването на многобройните гости. Тепърва ще се пресмятат изядените кебапчета и изпитата бира. Ще слушаме и „пенсионерски“ критики. Важното е, че е поставено сериозно начало – рок фест с билети, добра организация и мисия.
И няма безплатни вечери.
Организатор на Lovech Rock Fest 2016 е Община Ловеч.
Генерални спонсори: „Леденика“ и „Бони холдинг“.

Фестът се осъществява с любезното съдействието на „Лакталис“ – България, фондация „TRACE за хората“, „Балкан Вело“ АД , „Сити Център Ловеч“ ЧЕЗ, Fibank.

Медийните партньори на Lovech Rock Fest 2016 са БНТ 1 и БНТ 2, БНР, радио Z – Rock, медийна група Zetra, Радио Ловеч.

 

2 коментара към “LOVECH ROCK FEST 2016 завърши с голям купон в бившата казарма

 1. Браво бе,мекере!
  Много бързо забравихте,че когато в България все още имаше боеспособна армия,в тази казарма наместо бира се лееше и войнишка пот,но и звучаха бойните маршове“Велик е нашият войник“ и „Балканци“-маршът на 34-Троянски пехотен полк.С тях войните ни са влизали в бой,побеждавали са или са падали за Родината си!Сега сложихте кръста и на армия и на Родина и благоговеете пред крясъци и децибели на анархистични хеви МЕТЛИ!
  Кланям си доземи на необятната ви ГЛУПОСТ!

  Харесвам

 2. „Ще слушаме и „пенсионерски“ критики. Важното е, че е поставено сериозно начало – рок фест с билети, добра организация и мисия.
  И няма безплатни вечери.“
  Точно пенсионерите направиха от България това,което беше преди годините на дъ-ъ-ългия преход към…..НИЩОТО!
  „Голям прас“,че за анархистичните крясъци вече се плаща /видим резултат/ и то солено – 20-30 лв.за една или две вечери тероризиране на живеещите около казармата,нямащи такива финансови възможности или пък с непоносимост към децибелите и призивите“всеки да прави каквото си иска“ – АНАРХИЯТА Е МАЙКА НА РЕДА!?
  И да,няма ВЕЧЕ безплатни вечери!Но дълго време,че и сега ние,жителите на този град и на тази „държава“, плащахме и плащаме безплатните обяди на тия,които за съжаление САМИ СИ ИЗБИРАМЕ!
  И….полага ни се точно това! Като не мислим преди да отидем в избирателните секции.

  Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.